Volgens recept van New York Pizza's

Buffalo Chicken Pizza

Ingredienten voor het deeg:

350 gram Pizzabloem 00

7 gram instant gist

10 gram kokosbloesemsuiker

200 ml lauwwarm water

2 tl keltisch zeezout

2 el kokosolie

 

Ingredienten voor de buffalosaus:

100 gram pittige chilisaus

125 gram roomboter

1 el azijn

0.25 tl worcestersauce

0.25 tl knoflookpoeder

 

Ingredienten voor de knoflookboter:

2 el roomboter

2 teentjes knoflook

0.5 el verse peterselie

 

Ingredienten voor de bekleding:

200 gram kipfilet

1 rode ui

2 bollen mozzarella

2 plakken cheddar, verkruimeld

40 gram geraspte emmentaler

60 gram geraspte Goudse kaas

 

Bereiding voor het deeg:

Doe alle ingredienten behalve het zout in een kom en meng het met deeghaken goed doorelkaar. Als het een bol begint te vormen doe dan het zout erbij. Laat het geheel ca 10 minuten kneden. Als het deeg te vochtig is voeg dan wat bloem toe, als het te droog is iets water.

Leg na ca 10 minuten de deegbal in een ingevette kom en laat deze afgedekt ca 2 uren rijzen.

Leg na ca 2 uren het deeg op een bebloemd werkvlak en halveer het deeg(ik weeg af) Rol het deeg uit tot een ronde van ca 32 cm. Je kunt de pizza bakken op een pizzasteen of op een bakplaat. Gebruik bij de bakplaat bakpapier. Zelf heb ik 2 pizzavormen van Zenker waar gaten inzitten zodat de hete lucht ook bij de onderkant van de pizza komt. Bak de bodem in een voorverwarmde oven voor op 200 graden in ca 10 minuten. (Deze kun je ook heel goed een dag van te voren maken)

 

Bereiding voor de buffalosaus:

Smelt de boter in een pannetje en voeg de rest van de ingredienten toe. Roer goed door en laat het iets afkoelen.

 

Bereiding voor de knoflookolie:

Smelt de boter in een pannetje en pers hier de teentjes knoflook boven uit. Maak de peterselie fijn en roer deze door de boter. Laat de knoflook ca 2 minuten meebakken tot het goed begint te ruiken.

 

Bereiding buffalo chicken pizza:

Bak de kipfilet in een koekenpan of airfryer gaar en pluis deze uit elkaar met behulp van 2 vorken. Snij de ui in dunne halve ringen. Smeer de bodems in met de buffalosaus en verdeel de gesmolten knoflookboter over de randen van de pizza’s. Verdeel alle soorten kaas, de geplozen kip en de rode ui over de pizzabodems. Sprenkel er vervolgens nog wat extra buffalosaus overheen. Bak de pizza’s in een voorverwarmde oven ca 20 minuten op 200 graden gaar.

 

Voor bereiding in de AF: Bak de pizza op de grillplaat in 8 minuten op 200 graden.

 

Bron: Guilty Pleasures van Sabine Koning

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.