Mie met kip en sesamzaad

 

Ingredienten:

Scheutje citroen of limoensap

1 el sojasaus

1 tl gemberpoeder

200-250 gram kip(dij)filet

1 el sesamzaad

2 paprika's

200-250 gram witte/spitskool

1 prei

1 rode peper

1 teen knoflook

1 el vissaus

kokosolie

300 gram verse mie of 250 gram gedroogde

 

Bereiding:

Maak een marinade van de citroensap, de sojasaus en gemberpoeder. Snijd de kip in blokjes en schep door de marinade. Laat dit minimaal een kwartier afgedekt in de koelkast staan.

Maak de groente schoon. Snijd de paprika's en kool in smalle repen en snijd de prei in ringen. Snijd de rode peper in smalle reepjes evt zaadlijsten verwijderen. 

Verwarm de olie in een wok en bak hierin de kip bruin. Voeg de groenten en peper toe en smoor het geheel in ca 8 minuten gaar. Pers het teentje knoflook er boven uit.

Kook ondertussen de mie en rooster de sesamzaadjes ca 2 minuten in een droge koekenpan.

Laat de mie uitlekken en schep dit door het kip-groentemengsel. Maak het op smaak met de vissaus en wat citroensap en strooi het sesamzaad erover.

 

Bron: www.actify.nl