Mihoen Singapore

 

Ingredienten voor de marinade:

Duimkootje gember

1 teen knoflook

½ tl sambal(of meer als je van pittig houdt)

1 el Sojasaus

Scheutje citroensap

Peper

250 gram kipdijfilet

 

Ingredienten:

300 gram vers engelenhaar of 250 gram chinese eiermie

1 Ui

1 teen knoflook

Duimkootje gember

1 tl Kurkuma,

2 tl Kerriepoeder

Beetje chilipoeder(naar smaak)

100 g ham in reepjes of handje garnalen

1 rode paprika (in reepjes gesneden)

1 bakje champignons in plakjes

1 prei in dunne ringen gesneden

1 bos lente-uitjes fijn gesnipperd

Evt extra groenten, bv witte kool, tauge, champignons, paksoi, chinese kool, wortel, ui, broccoli of paprika.

 

Bereiding:

Hak gember en knoflook fijn. Doe de gember en knoflook met de zwarte peper, citroensap, sambal, wat kokosolie en de sojasaus in een kom. Meng alles goed en voeg de in blokjes gesneden kipdijfilet toe, roer het goed om. Laat de marinade minimaal 15 minuten intrekken.

 

Verwarm een wok met een beetje kokosolie. Hak de ui, knoflook en gember fijn. Bak dit aan en voeg kerriepoeder, kurkuma en chilipoeder toe.

Roerbak de gemarineerde kipfilet en ham totdat het gaar en bruin is.

Voeg paprika, prei, lente-ui en de champignons toe en roerbak het 1 minuut mee. Voeg hieraan de eventuele extra groenten toe en roerbak deze circa 3 minuten op hoog vuur mee, laat het vocht verdampen. Voeg het engelenhaar toe en warm het geheel goed door op matig vuur.

 

Bron: www.smulweb.nl