knoflookbrood2.jpg

Knoflook kaas brood ala the philips chef

Ingredienten:

1 afbakbrood naar keuze;

2 dl halfvolle melk;

20 gram maizena;

2 plakken kaas naar keuze;

2 tenen knoflook;

1 kleine ui;

2 takjes tijm of rozemarijn;

verse peper uit de molen;

(keltisch)zeezout

 

 

Bereiding:

Pel de knoflook en de ui en rits de blaadjes van de tijm of rozemarijn of een andere kruid naar keuze. Snijd het kruid zeer fijn.

Kook de melk samen met de maizena en bind deze tot een dikke saus.

Los in de dikke saus 1 plak kaas op en voeg de helft van het gesneden ui mengsel eraan toe en meng dit in de saus.

Breng de saus op smaak met peper en (keltisch)zeezout.

Laat de saus helemaal afkoelen zodat deze dikker wordt en doe deze in een spuitzak (ik gebruik een diepvrieszakje en knip daar een puntje vanaf)

Snij het brood kruislings in met een mes en snij de 2e plak kaas in dunne repen.

Vul de inkepingen met de kaas en spuit daar de afgekoelde kaassaus in.

Bestrooi het brood met de resterende ui en kruiden.

Voor bereiding in de airfryer: 200 graden 10 minuten

Voor bereiding in de oven: 220 graden 17-18 minuten

Lekker bij bv Champignonnensoep