Ontbijtkoek.jpg

Ontbijtkoek

Ingrediënten:

340 gr (spelt)bloem

Snufje (keltisch)zeezout

3 tl bakpoeder

200 gr kokosbloesemsuiker

1,5 theelepel kaneel

3/4 theelepel nootmuskaatpoeder

1/3 theelepel kruidnagelpoeder

150 gr zeer zachte roomboter

375 ml karnemelk

 

 

 

 

Bereiding:

Vet een cakevorm in met boter en bestrooi met een beetje bloem. Verwarm de oven voor op 165°C.

Doe alle ingredienten in een kom(van een keukenmachine) en roer alles goed door tot een vloeibaar, gelijkmatig deeg.

Schenk het deeg in de ingevette vorm.

 

Voor bereiding in de AF:

Verwarm de AF voor op 145 graden en bak de koek 40-50 minuten.

 

Voor bereiding in de oven:

Verwarm de oven voor op 165 graden en bak de koek 1 uur tot 1.15 uur

 

Controleer 5 minuten voor het einde van de baktijd of de koek klaar is door met een sateprikker in de koek te prikken. De prikker moet er droog uitkomen.

Haal de ontbijtkoek als deze gaar is uit de AF/oven en laat de koek even uitdampen zonder de vorm. Doe hem daarna terug in de vorm en laat dan in zijn geheel afkoelen. Zo voorkom je uitdrogen.