saucijzenbrood.jpg

Saucijzenbroodjes(6)/hapjes(16) van speltdeeg

Ingredienten voor rundersaucijzenbroodjes:

250 gr  rundergehakt

1 el sambal oelek;

0.5 tl nootmuskaat

1 ei

2 el paneermeel

(keltisch)zeezout

versgemalen peper

Speltbladerdeeg  (voor recept klik op: Speltbladerdeeg)

Bereiding rundersaucijzenbroodjes:

Meng het gehakt met de sambal, nootmuskaat , ei en de paneermeel. Breng op smaak met zout en peper.

Rol het deeg uit tot een vierkant van 16x16, voor hapjes 6x6. Weeg het gewicht van het gehaktmengsel en deel door 6 of 16. Maak er  worstjes van en leg het op het bladerdeeg en vouw het deeg dubbel. Druk goed aan. Smeer  de bovenkant van het deeg in met een geklutst ei.

Voor bereiding in de airfryer: op de grillpan 14 minuten 180 graden

Voor bereiding in de oven: op een bakplaat met bakpapier ca 30 minuten op 200 graden

 

Ingredienten voor kippensaucijzenbroodjes:

250 gram kippengehakt

1 el sambal oelek

0.5 tl nootmuskaat

2 tl (gerookt)paprikapoeder

1 ei

2 el paneermeel

(keltisch)zeezout

Versgemalen peper

Speltbladerdeeg (voor recept klik op: Speltbladerdeeg)

 

Bereiding voor kippensaucijzenbroodjes:

Meng het gehakt met de sambal, nootmuskaat , paprikapoeder, ei en de paneermeel. Breng op smaak met zout en peper

Rol het deeg uit tot een vierkant van 16x16, voor hapjes 6x6. Weeg het gewicht van het gehaktmensel en deel door 6 of 16. Maak er  worstjes van en leg het op het bladerdeeg en vouw het deeg dubbel. Druk goed aan. Smeer  de bovenkant van het deeg in met een geklutst ei.

Voor bereiding in de airfryer: op de grillpan 14 minuten 180 graden

Voor bereiding in de oven: op een bakplaat met bakpapier ca 30 minuten op 200 graden