couscous-1.jpg

Couscous, met tomaat, courgette en kikkererwten

 

Ingredienten:

200 gram (spelt)couscous 

130 gram gedroogde kikkererwten(nachtje laten wellen en koken) of 1 blik kikkerwerwten(400 gram)

1 ui

2 teentjes knoflook

1 tomaat

1 courgette

400 ml eigengemaakte passata(recept:Passata(tomatensaus) of 1 blik/pak tomatenblokjes

2 eetlepels harissa ( of sambal, naar smaak);

(keltisch)zeezout

peper;

Optioneel: 1 groot turksbrood

 

Bereiding:

Kook  400 ml water en giet dit over de couscous laat dit 10 minuten trekken, schep regelmatig om om klonteren te voorkomen.

Snijd alle groenten in kleine stukjes en verwarm wat (kokos)olie in een braadpan. Bak eerst  de ui, knoflook en tomaat, voeg na ca 2 minuten de courgette en de kikkerwerwten toe en na  5 minuten de passata en harissa, laat dit allemaal even sudderen. Doe de couscous  bij de rest van de groenten in de pan en breng op smaak met zout en peper.  Doe de deksel op de pan en laat nog even 10 a 15 minuutjes heel zachtjes koken, wel af en toe goed omroeren!!

Super snel gemaakt, en heerlijk met een stuk turksbrood erbij om te dippen je kunt om dit gerecht pittiger te maken, meer harissa toe voegen.