italiaansestroganoff.jpg

Italiaanse stroganoffschotel

Ingredienten:

450 gram rundvleesreepjes/bieflap

1 ui

2 tenen knoflook

1 kleine rode paprika

100 gram kleine (kastanje)champignons

2 el kappertjes

400 ml eigengemaakte passata(recept:Passata(tomatensaus)of 1 blik gepelde tomaten/tomatenblokjes(400 gram)

2 el balsamicoazijn

1 el provencaalse kruiden

2 el kokosolie/roomboter

300 gram (spelt)pasta

(keltisch)zeezout

Peper

Optioneel: 100 gram zwarte olijven

 

Bereiding:

Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit de olie/boter in een braad/hapjespan met de ui en knoflook, als het goed heet begint te worden de rundvleesreepjes en kruiden toevoegen en bruin bakken. Dan de in vieren gesneden champignons en de in blokjes gesneden paprika meebakken en de passata toevoegen. De kappertjes en optioneel de olijven als laatste toevoegen en alles op smaak brengen met zout, peper en balsamicoazijn.

 

Bron: Gezond genieten met Sonja!