20161221_191048.jpg

Spaghetti alla Boscaiola

Ingrediënten:

300 gram (spelt)pasta

125 gram spekblokjes
400 gram kastanjechampignons 
400 ml passata(recept:Passata(tomatensaus)of 1 blik gepelde tomaten/tomatenblokjes
75 ml witte wijn
1 ui

2 tenen knoflook
1 el peterselie
Peper ( optioneel)
(Keltisch)zeezout

Bereiding:

Snipper de ui en knoflook. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Bak de spekblokjes, voeg de ui en knoflook toe en fruit aan, voeg de champignons toe. Giet de wijn erbij en laat verdampen. Voeg de passata met zout(niet teveel, de spekjes zijn ook al zout) en peper toe. Bak op laag vuur ca 15 minuten, af en toe omroeren. Voeg de fijngehakte peterselie toe en laat ca 5 minuten meebakken. Kook in de tussentijd de pasta en voeg toe aan de saus. Serveer met geraspte parmezaanse kaas.