alanorma.jpg

Spaghetti alla norma

Ingredienten:

175 ml (kokos)olie

400ml eigengemaakte passata(recept:Passata(tomatensaus) of 1 blik gepelde tomaten

1 teen knoflook

(keltsich)zeezout

Peper

350 gram aubergine, in blokjes

300 gram verse speltspaghetti of 250 gram gedroogde

0.5 bosje basilicum, gescheurd

125 gram parmezaanse kaas, geraspt

 

Bereiding:

Verhit 60 ml olie in een hapjespan. Voeg de tomaten en knoflook toe, breng op smaak met zout en peper en verwarm de tomaten afgedekt 25 minuten op laag vuur. Wel af en toe roeren. Verhit intussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de aubergine tot ze mooi goudbruin zijn, of spray de blokjes in met wat olijfolie en bak ze in de AF ca 10 minuten op 200 graden, tot ze mooi goudbruin zijn.  Laat ze uitlekken op keukenpapier.  Kook de spaghetti volgens aanwijzing op de verpakking. Voeg de aubergines toe aan de tomaten. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de tomaten-auberginemengsel, het basilicum en de helft van de parmezaan bij de spaghetti en schep om. Bestrooi het met de rest van de parmezaan.