Zoeteuien-tomatensaus.jpg

Ingredienten 4 personen:

4 teentjes knoflook

50 g katenspek

1 bosje bladpeterselie

50 g geraspte Parmezaanse kaas

1  ei

2 el paneermeel

250 g kipgehakt

600 gram verse speltpasta of 500 gram gedroogde

4  rode uien

kokosolie om in te bakken

1 el tomatenpuree

1.5 el kokosbloesemsuiker

50 ml balsamico azijn

400 ml passata(recept eigengemaakte passata: Passata(tomatensaus)

400 gr hele snijbonen

keltisch zeezout

peper

 

Bereiding:

Kippengehaktballetjes: 

Pel en snijd/pers 2 tenen knoflook.

Snijd het katenspek in kleine stukjes.

Pluk en snijd de helft van de peterselie fijn.

Meng de knoflook, katenspek, paneermeel, de peterselie, de helft van de Parmezaanse kaas, het ei en een beetje zout en versgemalen peper door het kippengehakt. Kneed alles goed door. Rol balletjes ter grootte van een pingpongbal.

Verdeel de kippengehaktballetjes op de grillplaat en bak ze in een voorverwarmde airfryer op 180 graden in 11 minuten  goudbruin en gaar.

Verdeel de kippengehaktballetjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak de kippengehaktballetjes in een voorverwarmde oven op 200 graden in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

 

Zoete uien-tomatensaus:

Pel en snipper de rode uien.

Verhit wat olie in een hapjes/braadpan en bak de uien circa 5 minuten. Voeg de resterende knoflook toe en bak circa 1 minuut mee. Voeg de tomatenpuree toe, bak 1 minuut mee en meng de resterende Parmezaanse kaas erdoor. Bak circa 2 minuten mee. Voeg de bruine kokosbloesemsuiker toe, schenk de balsamicoazijn en de passata erbij en breng het geheel aan de kook. Laat circa 5 minuten koken. Kook ondertussen de pasta.

 

Snijbonen:

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.

Verwijder de uiteindes van de snijbonen en snijd de snijbonen in grove stukken van ca 2 cm. Kook de snijbonen in circa 5 minuten beetgaar. 

 

Roer de pasta door de saus en evt de snijbonen, die kun je er ook apart bij serveren. Serveer de balletjes er wel apart bij. 

 

 

 Bron: 24kitchen