pastaandijvieroom-1.jpg

Pasta met andijvie, champignons en room

 

Ingredienten:

300 gram (spelt)pasta naar keuze

1 krop andijvie

1 ui

1-2 tenen knoflook

250 g (kastanje)hampignons in plakjes

20 g boter

250 ml room

1 tl groentebouillon zonder zout(bv het blauwe huis) of 1 biologisch groentebouillonblokje

(keltisch)zeezout

Peper

peterselie fijngesnipperd

 

Bereiding:

Kook de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking. Verwijder verwelkte bladeren en de stronk van de andijvie en hak de bladeren grof. Was de andijvie goed en maak goed droog met bv de slacentrifuge.  Laat de boter smelten en bak hierin de ui en knoflook ca 5 minuten. Doe de champignons erbij en bak nog ca 5 minuten. Doe de andijvie er beetje bij beetje bij tot het geslonken is. Overgiet met room. Kruid de saus met de theelepel groentebouillon, (keltisch)zeezout, peper en peterselie. Gebruik je een bouillonblokje laat het zout dan weg.  Laat alles nog 3 minuten stoven op een zacht vuurtje.