champignonroomsaus-1.jpg

Pasta met champignon roomsaus

 

Ingredienten:

300 g (spelt)pasta naar keuze

25 g roomboter

1 ui

2 tenen knoflook; 

500 g (kastanje)champignons

1 eetl verse tijmblaadjes

citroensap

250 ml slagroom

150 gram hamblokjes

1 tl (spelt)bloem

Geraspte Parmezaanse kaas

 

Bereiding:

Pel en snipper de ui en knoflook.  Snijd de ham in kleine blokjes en de champignons in plakjes(ik maak daarbij gebruik van een eiersnijder). Verwarm de boter in een hapjespan en fruit de ui en de knoflook. Schep de champignons en de tijm erdoor en bak al omscheppend bruin. Sprenkel er wat citroensap over en bak het ca 15 minuten tot het vocht verdampt is. Terwijl de champignons aan het pruttelen zijn kook je de pasta volgens de aanwijzingen.  Bind na ca 15 minuten het laatste beetje vocht met een theelepel bloem. Strooi er (keltisch)zeezout en peper over en voeg de slagroom en hamblokjes toe.  Laat de saus nog circa 5 minuten sudderen. Serveer de parmezaanse kaas er apart bij.