Pasta met chorizoworst

Ingredienten:

300 gram verse speltpasta of 250 gram gedroogde

1 ui

1 rode en 1 oranje paprika

800 ml eigengemaakte passata(recept:)of 2 blikken tomatenblokjes

1 el tomatenpuree

1 tl paprikapoeder

225 gram chorizoworst

2 el verse peterselie of 2 tl gedroogde

keltisch zeezout

peper

 

Bereiding:

Pel en snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika's en snijd ze in blokjes. Snijd de worst in plakjes.

Verhit wat kokosolie in een pan en bak hierin de ui op laag vuur ca 5 minuten. Voeg de paprika's, de passata, tomatenpuree en paprikapoeder toe roer goed door en breng het aan de kook. Zodra het kookt doe je de worst en peterselie erbij, roer alles goed door en breng opnieuw aan de kook. Laat het nu op laag vuur ca 20 minuten sudderen.

Doe de gekookte pasta bij de saus en bestrooi met een beetje peterselie. 

 

Bron: Pasta 100 recepten