Pasta met gorgonzola-champignonsaus

Ingredienten:

300 gr. verse speltpasta of 250 gr gedroogde

350 gr. (kastanje)champignons

1 teen knoflook

400 ml room(bv blue band finesse voor koken)

250 gr. gorgonzola

2 el verse peterselie of 2 tl gedroogde

keltisch zeezout

peper

 

Bereiding:

Snijd de champignons in plakjes en verkruimel de gorgonzola. Pel en snipper de knoflook fijn

Verhit wat kokosolie in een pan. Voeg de champignons toe en bak ze al roerend 5 minuten op laag vuur. Voeg de knoflook toe en bak 2 minuten mee. Doe de room erbij en zet het vuur hoog, kook de saus ca 1 minuut, tot de room indikt. Voeg al roerend de gorgonzola toe en laat smelten. Laat de saus nu niet meer koken. Breng op smaak met keltisch zeezout en peper. Doe de gekookte pasta bij de saus en bestrooi met de peterselie.

 

Bron: Pasta 100 recepten