pastajongecapucijners.jpg

Pasta met jonge kapucijners en champignons

 

Ingredienten:

300 gr verse speltpasta of 250 gr gedroogde

1 ui

kokosolie

125 gram kastanjechampignons

1 teen knoflook

1 tl salie

400 ml passata(recept:Passata(tomatensaus) of 1 blik gepelde tomaten/tomatenblokjes

1 pot jonge kapucijners (330 gram)

 

 

Bereiding:

Pel en snipper de ui en knoflook. Maak de champignons schoon en snijd in plakjes. Laat de kapucijners uitlekken.

Fruit de ui in olie goudbruin, schep de kastanjechampignons erbij en roerbak tot ze vocht loslaten. Voeg de knoflook, de salie, de passata en de kapucijners toe. Breng al roerend aan de kook en stoof het geheel afgedekt 5 minuten. Kook ondertussen de pasta en breng de saus op smaak met peper en keltisch zeezout.

 

Bron: allerhande