Macaronismac.jpg

Pasta met tomaten, spaanse peper en ham of smac

Ingredienten 4 personen:

1 ui

150 gram ham of smac

2 tenen knoflook

1 spaanse peper

800 ml eigengemaakte passata(recept:Passata(tomatensaus) of 2 blikken/pakken tomatenblokjes 

600 gram verse speltpasta of 500 gram gedroogde

1 el roomboter

2 el (kokos)olie

2 el (blad)peterselie

6 el geraspte parmezaanse kaas

(keltisch)zeezout

peper

 

Bereiding:

Ui snipperen, de zaadlijsten van de peper verwijderen en fijnsnijden, knoflook fijnsnijden en de ham of smac in blokjes snijden. Ik heb de ui en de ham in de onionchef met het paarse mesje fijngesneden. De knoflook in een knoflookpers. Verhit de olie  in een pan op middelhoog vuur. Bak hierin de ui in circa 10 minuten zacht en goudbruin. Voeg de ham of smac toe en bak hem ca 5 minuten mee, tot hij lichtbruin is. Voeg de knoflook, spaanse peper en tomaten toe. Zet het vuur hoog en kook de saus 30-40 minuten op laag tot middelhoog vuur, tot hij is ingedikt. Breng op smaak met (keltisch)zeezout en peper. Voeg de peterselie, parmezaanse kaas en de rest van de boter toe. Kook de pasta en meng hem met de saus.