pastaandijvietomaat.jpg

Pasta met tomatengehaktsaus en andijvie

Ingredienten:

2 uien

1-2 tenen knoflook

250 gram (kastanje)champignons

300 gram verse speltpasta of 250 gram gedroogde

75 gram reepjes mager gerookt spek

250 gram rundergehakt

400ml eigengemaakte passata(recept:Passata(tomatensaus) of 1 blik/pakje tomatenblokjes

3-4 eetlepels italiaanse kruiden

50 ml kookroom

300-400 gram gesneden andijvie

Geraspte parmezaanse kaas

(keltisch)zeezout

Peper

 

Bereiding:

Snipper de ui en knoflook. Snijd de champignons in plakjes.  Was en snijd de andijvie in grote stukken. Droog de andijvie goed in bv een slacentrifuge.

Kook de pasta.

Bak de spekjes in een braad/hapjespan onder af en toe roeren goudbruin, zodat het vet is uitgesmolten. Schep het gehakt erbij en roerbak het rul. Schep de uien, knoflook en champignons erbij en roerbak 5 minuten. Voeg de tomaten en Italiaanse kruiden toe. Breng de saus aan de kook en laat hem 5 minuten pruttelen. Roer de room erbij, schep de andijvie erdoor. Breng op smaak met (keltisch)zeezout en peper.