Risotto met andijvie

Ingredienten(2 pers):

Risotto 200 gram

Kokosolie

Krop andijvie

1 (rode) ui

2 tenen knoflook

50 gram zongedroogde tomaten

Takje tijm

Verse chilipeper

500 ml groentebouillon

Keltisch zeezout

Peper

30 gram parmezaanse kaas

 

Bereiding:

Maak de bouillon en breng deze aan de kook. Snij de andijvie in stukjes en was het goed. Maak het daarna goed droog met bv een slacentrifuge. Snij de knoflook fijn en de ui en de chilipeper  in kleine stukjes. Verwarm de olie in een braad/hapjespan, zet het vuur lager en fruit de ui, knoflook en chilipeper aan. Voeg de droge risotto toe en roer deze om met de ui, knoflook en peper totdat de risottokorrels glazig zijn.

 

Pak nu een soeplepel en schenk een lepel bouillon bij de rijst. Laat dit oplossen en doe er nog een lepel vocht bij. Ga hiermee door totdat de rijst zacht is. Schep de Parmezaanse kaas door de risotto en daarna voorzichtig de andijvie. Laat het vuur laag, de andijvie moet knapperig blijven. Roer de tomaatjes erdoorheen(ik snij ze in kleine stukjes, het is maar net wat jezelf lekkerder vindt) en breng op smaak met zout en peper.