risottosnijbiet.jpg

Risotto met snijbiet

Ingredienten:

300 gram risottorijst

10 gram gedroogde paddenstoelen (geweekt in warm water)

1 ui

1 teentje knoflook

Optioneel: 1 ansjovisfilets in olie, uitgelekt

750 ml Runderbouillon

(kokos)olie

300 gram snijbietbladeren, in stukken gesneden

 fijngehakte bladpeterselie

50 gram geraspte parmezaanse kaas

(keltisch)zeezout

peper

 

Bereidingswijze:

Hak de uitgeknepen paddestoelen, ansjovis, ui en knoflook fijn. Maak de snijbiet goed schoon en droog(bv met een slacentrifuge). Snijd de snijbiet in grove stukken. Breng de bouillon aan de kook en houd warm.

De olie in een hapjespan verhitten en het fijngehakte paddestoelenmengsel hierin 5 minuten zachtjes bakken. Roer dan de rijst erdoorheen en zorg dat alle rijstkorrels glanzen van de olijfolie. Voeg de snijbiet toe. Doe dan een soeplepel bouillon erbij zodat de rijst net bedekt is en roer goed om. Zodra de rijst de bouillon heeft opgenomen, opnieuw een soeplepel bouillon toevoegen. Na elke toevoeging goed roeren. De rijst mag niet droogkoken. 20 minuten na de eerste toevoeging van bouillon de pan van het vuur nemen. Een scheut olijfolie, de peterselie en de Parmezaanse kaas erdoor roeren en op smaak brengen met zout en peper. Deksel op de pan leggen en een minuutje of wat laten rusten.