rodebietensalade-1.jpg

Rode bietensalade:

 Ingredienten salade:

Verse rode biet

4 laurierblaadjes

1 of 2 sjalotjes

Scheutje azijn

0.5-1 tl (kokosbloesem)suiker

Yoghurtdressing  naar smaak

Peper en (keltisch)zeezout

 

Ingredienten yoghurt dressing:

40 ml  yoghurt

1 el mayonaise

1 tl mosterd

1 el olijfolie extra vergine

0.5 tl honing

0.5 el verse peterselie

0.5 el verse bieslook

Scheutje citroensap

peper en (keltisch)zeezout

 

Bereiding dressing:

Roer alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar en laat deze in de koelkast staan terwijl je de rest van de salade maakt.

 

Bereiding salade:

Maak de rode bieten goed schoon (niet schillen). Doe ze heel in een pan met water, ze moeten volledig onder water staan. Doe de 4 lauriersblaadjes erbij. Kook ze nu gaar, duurt ca een uur, afhankelijk van de dikte en soort(zomer of winter). Prik na een uur even met een mesje erin, als je er makkelijk doorheen komt zijn ze gaar. Giet ze nu af en laat ze even staan in koud water. Na ca 10 minuten kun je de schil er zo met je handen afstropen. Leg ze terug in koud water en laat ze volledig afkoelen.

Doe de sjalotjes en rode biet in de onionchef  of snijd de bieten in kleine blokjes en snipper de sjalotjes. Doe de rest van de ingredienten nu in een kom en meng alles goed.