spaanserijstsalade.jpg

Spaanse rijstsalade 

Ingredienten:

150 gram (zilvervlies)rijst

3 trostomaten, in blokjes gesneden

Optioneel: handje olijven, in plakjes gesneden

1 theelepel kurkuma

flinke pluk verse peterselie, fijn gehakt

100 gram tuinerwten (diepvries)

10 plakjes chorizo

olijfolie extra vergine

(keltisch)zeezout

peper

 

Bereiding:

Kook de rijst volgens de verpakking.

Als de rijst gekookt is, doe je de warme rijst in een schaal en schep hier de kurkuma doorheen. De rijst krijgt nu een mooie gele kleur. Laat de rijst afkoelen.

Verwarm wat olie in een koekenpan en wok de tuinerwten om en om.

Haal de tuinerwten uit de pan, zet ze even weg en bak vervolgens de chorizo in de koekenpan mooi knapperig.

Haal de chorizo uit de pan, snijd deze in stukjes.

Laat de erwten en chorizo afkoelen.

Meng de chorizo, tomaat, peterselie, de doperwten en optioneel de olijven door elkaar.

Schep dan dit mengsel door de afgekoelde rijst.

Maak de salade af met een flinke scheut olijfolie extra vergine en wat peper en zout.

 

Lekker met bv Drumsticks ala KFC