aglioeolio1-1.jpg

Veldsla met aubergine, tomaat, mozzarella en basilicumdressing:

Ingredienten voor de sla:

75 gram veldsla

1 kleine aubergine

1 trostomaat of paar cherrytomaatjes

1 bol mozzarella of paar kleine bolletjes

 

Ingredienten voor de dressing:

(keltisch)zeezout

Peper

2 el olijfolie extra vergine

1 el azijn (witte wijn of witte balsamico)

1 of 2 teentjes knoflook

1 theelepel suiker

verse basilicum (lekker veel)

 

Bereiding:

Snij de aubergine in grote blokken en bak ze in een koekenpan met olijfolie en peper en zout of spray ze in met wat olijfolie en wat peper en zout en bak ze in de airfryer ca 10 minuten op 180 graden. Laat ze afkoelen op een stuk keukenpapier. Snijd de tomaat in blokjes of halveer de cherrytomaatjes en snijd de mozzarella in blokjes of halveer de kleine bolletjes. Doe de veldsla met de rest in een grote kom en meng de dressing erdoor.

Maak de dressing met de staafmixer:

Doe alle ingredienten in een maatbeker en pureer met de staafmixer totdat alles fijn is.

Zonder staafmixer:

  1. Snijd de basilicum fijn en voeg toe aan de salade.
  2. Pers de knoflook uit en voeg toe aan de olie, suiker, zout/peper en azijn. Goed mengen.

 

Lekker bij spaghetti aglio e olio