witlofsalade.jpg

Witlofsalade

Ingredienten:

4 struikjes witlof

1 appel

2 eetlepels mayonaise

3 eetlepels yoghurt

1 theelepel kerrie

Snufje (keltisch)zeezout

1 theelepel citroensap

1 theelepel suiker

handjevol rozijnen

Bereiding:

Vooraf moet eerst de witlof schoongemaakt worden. Maak de witlof  fijn met de onionchef met het paarse mesje of snijd de witlof in smalle repen. Maak een sausje van de mayonaise, kerrie, citroensap en de yoghurt. Doe er ook wat zout en suiker bij. Roer het sausje een aantal keer flink door.  Als je dat gedaan hebt kunnen de rozijnen onder de kraan worden schoongespoeld. Laat ze vervolgens enkele minuten wellen in heet water. Maak nu de appel fijn in de onionchef  met het paarse mesje of snijd de appel in blokjes. Doe dit echt op het laatste moment, anders gaat de appel verkleuren. Pak een grote kom en doe hier alle ingrediënten in, ook het sausje. Roer alles een aantal keer goed door.