nachoensalsa.jpg

Nacho chips

Ingredienten:

0.5 cup mais

1 cup (spelt)bloem;

0.5 tl chilipoeder;

1 el roomboter;

Water;

Snufje (keltisch)zeezout naar smaak

 

 

Bereiding:

Doe de mais en wat water in de  blender en maak er een mooi papje van. Doe de bloem, zout, chilipoeder en roomboter in een kom en meng het goed. Voeg het maispapje toe en kneed het goed  tot een stevig deeg. Rol het deeg dun(ca 1cm dik) uit en snij met een (pizza)mes mooie driehoekjes.

Voor bereiding in de airfryer: verwarm de airfryer voor op 180 graden. Bak de chips in het mandje 6-7 minuten op 180 graden

Voor bereiding in olie: Doe een laagje olie(ca120ml) in een koekenpan, zoveel dat je de chips kunt frituren. Prik wat gaatjes in de chips en frituur ze tot ze mooi van kleur zijn.

Lekker met Salsa saus