bloemkoolsoep.jpg

Bloemkoolsoep met kerrie en kurkuma

Ingredienten:

1 kleine bloemkool, in roosjes

2 eetlepels gesmolten kokosolie

1 theelepel keltisch zeezout

1 eetlepel roomboter

1 grote ui, fijngesneden

1 teen knoflook, fijngesneden

1 theelepel kerriepoeder

0.5-1 theelepel cayennepeper

1 theelepel gemalen kurkuma

1 liter kippenbouillon(recept: Kipbouillon) 

235 ml slagroom

Keltisch zeezout

Verse peterselie

 

Bereiding:

Verwarm de AF voor op 200 graden.

Meng de bloemkoolroosjes met de olie en 1 theelepel keltisch zeezout in een kom. Rooster de bloemkool 17 minuten op 200 graden.

 

Verwarm de oven op 230 graden.

Meng de bloemkoolroosjes met de olie en 1 theelepel keltisch zeezout in een kom, verspreid over een bakplaat. Rooster de bloemkool ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven.

 

Smelt boter in een pan op medium vuur. Bak de uien tot ze glazig zijn, ongeveer 5 minuten. Roer knoflook erdoor en bak nog 2 minuten mee. Bestrooi met kerriepoeder, cayennepeper en kurkuma. Bak 5 minuten mee.

Meng de geroosterde bloemkool met het uienmengsel. Schenk de bouillon over het mengsel. Doe de deksel op de pan en breng aan de kook. Haal de deksel eraf, zet het vuur laag en laat zachtjes 15 minuten koken.

Pureer de soep met een staafmixer tot het bijna glad is. Roer de slagroom door de soep en breng op smaak met zout. Schep de soep in kommen en garneer met wat verse peterselie.

 

Lekker met Naanbrood

 

Bron: www.allrecipes.nl