Knoflooksoep1.jpg

Knoflooksoep

Ingredienten:

6 sjalotjes

2 rode uien

2 grote bollen knoflook(ca 100 gram)

1 el (kokos)olie

1 el roomboter

1 bosje italiaanse kruiden(1 takje rozemarijn, 2 takjes salie, aanvullen met oregano en tijm tot ca 20 gram)

2 laurierblaadjes

1 liter groentebouillon(recept: Groentebouillon)

200 ml melk

100 ml room(bv blueband finesse)

(casino)witbrood

(keltisch)zeezout en peper

 

Bereiding:

Schil de uien en de sjalotjes en snipper ze zijn. Schil de knoflookteentjes. Verhit de olie en fruit de ui en sjalotjes op een hoog vuur goudkleurig, dit duurt ca 5 minuten. Zet dan het vuur laag en voeg de knoflook toe. Bak dit onder af en toe roeren 30 minuten op een laag vuur totdat het mengsel diep goudkleurig is. Laat de knoflook niet verbranden.

Snijd intussen de kantjes van het witbrood en snijd ca 100 gram van het zachte binnenste van het witbrood in stukjes en bind de kruiden vast met een touwtje dat geschikt is om te koken.

Doe na 30 minuten de bouillon en de kruiden in de soep en breng alles aan de kook. Doe de broodkruimels erbij en laat de soep 20 minuten op een laag vuur sudderen. Haal de kruiden eruit en voeg de melk en de room toe. Pureer vervolgens de soep voorzichtig tot een glad geheel. Breng op smaak met zout en peper.