pompoensoep.jpg

Pompoensoep van geroosterde groenten

Ingredienten:

500 g oranje pompoen met schil

1 winterwortel, in blokjes

1 ui, grof gesnipperd

2 tenen knoflook, in plakjes

1 el ras el hanout

1 el verse tijmblaadjes

kokosolie

pompoenpitten

1 liter groente-of kipbouillon(recept: groente- of kippenbouillon)

4-6 el Griekse yoghurt

 

Bereiding:

Voor bereiding in de Airfryer: Verwarm de airfryer voor op 200 graden. Verwijder de pitten uit pompoen. Bewaar de pitten. Snijd wortel en pompoen met schil in blokjes en verdeel ze met ui en knoflook in het mandje. Strooi ras el hanout, tijm en wat keltisch zeezout erover en sprenkel er gesmolten kokosolie over. Schep alles goed door. Rooster de  pompoen 17 minuten op 200 graden goudbruin en gaar. Elke 5 minuten even omschudden.

Voor bereiding in de oven:  Verwarm de oven voor op 220 graden. Verwijder pitten uit pompoen. Bewaar de pitten. Snijd wortel en pompoen met schil in blokjes en verdeel ze met ui en knoflook in een braadslede. Strooi ras el hanout, tijm en wat (keltisch)zeezout erover en sprenkel/spray olijfolie erover. Schep alles goed door. Rooster pompoen in de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.

 

Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan lichtbruin. Laat ze op een bordje afkoelen. Schep de geroosterde groenten in een soeppan en schenk de bouillon erbij. Breng het geheel aan de kook en pureer alles met de staafmixer tot een gladde soep. Warm soep nog even op en breng op smaak met (keltisch)zeezout en peper.

Schep de pompoensoep in een kom/bord en schep een lepel yoghurt in het midden. Strooi er pompoenpitten over.

 

Lekker met naanbrood