rodebietensoep.jpg

Rode bietensoep

Ingredienten:

400 gram pastinaak

400 gram rauwe rode bieten

2 sjalotten

2 tenen knoflook

30 gr roomboter

½ el anijszaad

1 liter groentebouillon(recept:Groentebouillon)

125 gram zure room

Optioneel: 160 gram droge zwarte bonen(bereiden volgens verpakking) of 2 blikken à 400 gram

 

Bereiding:

Schil de pastinaak en bieten en snijd in stukjes van 2 cm. Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een pan en fruit de sjalot en het anijszaad 3 min. op laag vuur. Voeg de rode bieten, pastinaak en knoflook toe en bak 5 min. mee.

Voeg de bouillon, peper en eventueel keltisch zeezout toe en breng aan de kook. Laat 15 min. koken op laag vuur.

Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot soep. Zeef evt de soep om er een gladdere soep van te maken. Verdeel over de kommen en schep in elke kom 1 el zure room. Voor een lekkere maaltijdsoep voeg de uitgelekte bonen na het zeven toe en warm nog even door.

 

Bron: Allerhande