Slasoep.jpg

Slasoep

Ingredienten:

2 kroppen botersla

50 g roomboter

1 ui

2 of 3 teentjes knoflook

1 liter kippen- of groentebouillon(recept:Kipbouillon of Groentebouillon)

1,5 dl slagroom

Keltisch zeezout

Peper

Peterselie of lavas 

2 bosuitjes

125 gram gerookte kipblokjes of spekjes(uitgebakken)

 

Bereidingswijze:

Pel en snipper de ui en teentjes knoflook. Maak de krop sla schoon, droog de sla en snijd ze  in reepjes.

Verwarm de boter in een pan met dikke bodem en fruit de ui en knoflook. Voeg de sla toe en smoor ze even, schenk vervolgens de bouillon erop. Breng het aan de kook en laat de soep op een laag vuur ongeveer 10 minuten koken. Snijd ondertussen de gerookte kip in blokjes of bak de spekjes uit. Snijd de bosui in ringetjes.

Pureer de slasoep met een staafmixer of in de blender en schenk de slagroom erbij. Breng op smaak met zout en peper en wat fijngehakte peterselie of lavas.

Verdeel de kip of spekjes en de bosui over de borden en schenk er de hete soep over.