Wittebonensoep.jpg

Wittebonensoep met spruitjes

 

Ingredienten:

Kokosolie

1 grote ui (gesnipperd)

2 teentjes knoflook (gesnipperd)

Ca 350 gr spruitjes

1 el gedroogde tijm

2 potten witte bonen of 300 gr gedroogde bereid volgens verpakking

1 liter eigengemaakte runderbouillon(Runderbouillon) of biologische van bv http://www.kleinstesoepfabriek.nl/

100 gr achterham

 

Bereiding:

Verwarm een beetje  olie in een soeppan en bak hierin de ui en knoflook in 4-5 minuten zachtjes glazig. Snijd de spruiten in vieren en bak ze 1 minuut mee. Voeg de tijm en de witte bonen toe. Schenk de bouillon erbij en breng de soep al roerend aan de kook. Laat nog 10 minuten zachtjes koken. Druk met een stamper de groenten fijn en roer goed, tot de soep mooi gebonden is. Voeg zout en peper naar smaak toe. Snijd de ham in brede repen en bak ze in een koekenpan in 1 el olie al omscheppend bruin. Schep de soep in vier kommen en verdeel de ham erover.

 

Bron: Allerhande