bloemkoolstamppot.jpg

Ingrediënten voor de stamppot:

1 bloemkool (ongeveer 750 gram in totaal)

100 gr snijbiet of spinazie

40 gr zongedroogde tomaatjes

30 gr blauwe kaas

Scheutje melk

Snuf nootmuskaat

Keltisch zeezout

Peper

Optioneel: 2 el pijnboompitjes

 

Ingredienten voor de kippengehaktballetjes:

250 gr kipgehakt

1 teen knoflook

1 tl komijn

0.5-1 tl chili peper

1 tl oregano

Keltisch zeezout

 

Bereiding:

Hak/pers de knoflook fijn en voeg dit bij het gehakt. Voeg de komijn, de chili, de oregano en wat zout toe en meng het goed door elkaar.

Draai er gehaktballetjes van ter grootte van een golfbal. Bak de gehaktballetjes op een zacht vuur rondom bruin in wat roomboter of in de airfryer ca 10 minuten op 180 graden.

 

Snijd de bloemkolen in roosjes. Was ze en kook ze in 10 minuten gaar in ruim water met zout.

Giet de bloemkool af. Voeg een scheutje melk toe en stamp de bloemkool tot stamppot. Je kunt het ook pureren voor een zachtere en gladdere structuur.

Breng de stamppot op smaak met een flinke snuf nootmuskaat en wat peper en zout.

 

Hak de snijbiet/spinazie grof en snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes. Meng dit door de bloemkoolpuree.

 

Rooster de pijnboompitjes kort in een droge koekenpan.

Garneer de bloemkool stamppot met de pijnboompitten en verkruimel er wat blauwe kaas overheen.

Serveer de bloemkoolstamppot met de kippengehaktballen.

 

 

Bron: http://www.uitpaulineskeuken.nl