botersla.jpg

Stamppot botersla

Ingrediënten(2 pers):

500 gram aardappels

Kleine/halve krop zachte botersla (ijsbergsla kan ook)

2 hardgekookte eieren

2 tomaten

1/2 sjalotje

Halfvolle melk

Roomboter

Peper

Keltisch zeezout

Gefrituurde uitjes

Optioneel: kleine blokjes kaas en/of verse kruiden bv bieslook en peterselie

 

Bereiding:

Schil de aardappels en kook ze in een pan met ruim water en zout gaar. Was de botersla grondig, dep droog met een theedoek en snijd ze in grove stukken. Pel de eieren en hak ze grof. Verwijder het sap en zaad uit de tomaten en snijd het vruchtvlees in stukken. Pel het sjalotje en snipper de helft heel fijn. Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Verwarm wat melk en roomboter en roer dit door de puree. Breng goed op smaak met peper en zout. Roer de sla, sjalot, tomaat, ei en optioneel de kaas en/of kruiden door de puree.

Strooi wat gefrituurde uitjes over de stamppot.