kapucijners-1.jpg

Kapucijners

Ingredienten:

750 gram aardappelen

125 gram spekreepjes

1 prei, fijngesneden

90 gram droge kapucijners, bereid volgens verpakking of 1 pot kapucijners(360 gram)

100 ml halfvolle melk

2 el piccalilly

Optioneel: zilveruitjes

 

Bereiding:

Kook de aardappelen in ca 20 minuten gaar. Bak de spekreepjes in een koekenpan tot ze knapperig zijn, voeg de prei toe en bak ca 4 minuten mee. Schep de kapucijners erdoor en bak ze ca 5 minuten mee.

Giet de aardappelen af en stamp ze samen met de melk en evt een klontje roomboter tot een smeuïge puree. Schep de spekjes, prei en kapucijners erdoor en breng de stamppot op smaak met keltisch zeezout, peper en de piccalilly.  Serveer de stamppot met zilveruitjes.

 

 

Bron: Hallo Jumbo