boeufbourguignon.jpg

Boeuf bourguignon

Ingredienten:

Ca 600 gr magere runderlappen of riblappen

5 teentjes knoflook

3 laurierblaadjes

1 takje tijm

70 gr tomatenpuree

250 ml runderbouillon(eigengemaakt of van bv kleintje soepfabriek)

250 ml rode wijn

125 gram gerookte spekblokjes

2 uien

250 gr wortel

250 gr bleekselderij

250 gr kastanjechampignons

Keltisch zeezout

Peper

Arrowroot of speltbloem

 

Bereiding:

Doe de bouillon, wijn, tomatenpuree, laurier, tijm en 5 teentje knoflook grof gehakt in een grote braadpan op matig vuur tot het lauwwarm is.

Snijd intussen de runderlappen in blokjes van ca 2 cm en bestrooi met zout en peper. Verhit roomboter in een koekenpan en bak op hoog vuur het vlees rondom bruin. Schep het bij het tomatensausmengsel. Bak de spekblokjes uit en schep ze bij het vlees. Snipper de uien en bak ze goudbruin en voeg ze ook toe aan het vlees. Roer alles goed doorelkaar en breng aan de kook. Laat het vlees ca 1,5 sudderen op laag vuur.

Schil en snijd de wortel in halve plakjes. Snijd de bleekselderij in stukjes. Voeg de bleekselderij en wortel toe aan het vlees. Roer goed door en laat het nog ca 30 minuten sudderen tot de groenten gaar zijn.

Snijd de champignons in plakjes en bak in een beetje roomboter tot ze net kleuren. Roer ze door de boeuf bourguignon. Bind de saus met een eetlepel arrowroot(wel even oplossen in koud water) en breng op smaak met zout en peper.

 

Lekker met Verse friet uit de airfryer en Stoofpeertjes

 

Bron: HalloJumbo