20170118_193431.jpg

Chili con carne

Ingredienten:

250 gram gedroogde kidneybonen, geweekt en gekookt in  1liter water of 2 blikken a 400 gram

500 gram rundergehakt

1 spaanse peper

1 rode paprika

1 groene paprika

1 gele paprika

2 grote uien

2 tenen knoflook

1 tl chilipoeder

1 tl tijm

1 tl kokosbloesemsuiker

400 ml eigengemaakte passata(recept:Passata(tomatensaus) of 1 pakje/blik gepelde tomaten

keltisch zeezout

Peper

Tabasco

 

Bereiding:

Kook de geweekte bonen ca 45 minuten zonder zout. Giet de bonen af, bewaar 300 ml kookvocht.

Maak de paprika’s schoon en snijd ze in kleine stukje. Verwijder de zaadlijsten van de spaanse peper en snijd eveneens in kleine stukjes. Pel en snipper de ui.

Bak het gehakt rul en pers de knoflooktenen erboven uit. Voeg de ui, paprika’s en peper toe en bak even mee.

Vervolgens de tijm, chilipoeder en suiker en schep alles even goed om.  Voeg de passata en de bonen met het (kook)vocht toe. Breng het geheel aan de kook en laat het op laag vuur ca 20 minuten pruttelen. Hoe langer hoe lekkerder met evt behulp van een sudderplaatje.

Breng op smaak met zout , peper en wat druppeltjes tabasco

 

Lekker met rijst