hachee.jpg

Hachee

Ingredienten:

5 uien

50 gr. boter

600 gr. Runder(rib)lappen

(keltisch)zeezout

peper

2 el.(spelt)bloem

2 el. azijn

1 tl. kokosbloesemsuiker

2 laurierblaadjes

4 kruidnagels

Water

Optioneel: 1 el biologische hacheekruiden

 

Bereiding:

Pel de uien en snijd ze in stukken. Snijd het vlees in blokjes. Smelt de boter in een braadpan en braad het vlees onder voortdurend roeren aan. Voeg na ca. 2 min. de stukken ui toe. Breng vlees en uien op smaak met zout en peper en optioneel 1 el hacheekruiden. Bestuif met bloem en roer goed door elkaar. Voeg water toe, het vlees moet net onderstaan.

Doe de azijn, suiker, laurierblaadjes en kruidnagels erbij en breng het geheel langzaam aan de kook.

Zet de deksel schuin op de pan zodat een klein kiertje open blijft. Sudder de hachee in minimaal 3 uren gaar op een zeer laag vuur. Proef de jus en breng de hachee eventueel nog op smaak met zout en peper.

 

Lekker met Stoofpeertjes of rode kool en aardappelpuree of patat