marokaansrundvlees.jpg

Marokaans rundvlees met pompoen

 

Ingredienten:

Ca 700 gr magere runderlappen

2 uien

1 rode peper

40 gr roomboter

Keltisch zeezout

versgemalen peper

1 tl gemberpoeder

2 tl paprikapoeder

0.5 tl chilipoeder

0.5 tl gemalen komijn 

1 tl kaneelpoeder

1 zakje saffraandraadjes(0,05 gram)

1 courgette

500 gr pompoen

1/2 zakje verse koriander (15 g)

Optioneel: 10 zwarte olijven zonder pit

 

Bereidingswijze:

Snijd het vlees in blokken. Pel en snipper de uien. Halveer de  peper in lengte en verwijder de zaadlijst, snijd in stukjes. Verhit de boter in een braadpan en schroei het vlees rondom dicht. Voeg de uien en peper toe en fruit ca 2 minuten mee. Dan zout, peper, paprikapoeder, chilipoeder,  gemberpoeder, komijn, kaneel en saffraan toevoegen en zoveel warm water dat het vlees onderstaat. Stoof het vlees afgedekt op laag vuur 1,5 – 2 uur zachtjes.

Was de courgette en snijd in stukken. Maak de pompoen schoon en snijd in blokjes. Knip of hak de koriander fijn. Voeg de courgette, pompoen en helft van de koriander aan het vlees toe en laat nog een half uur zachtjes stoven. Breng op smaak met zout en peper.

Bestrooi het vleesmengsel met de rest van de koriander en optioneel de in plakjes gesneden olijven.

 

Lekker met quinoa of couscous

 

Bron: http://www.smulweb.nl