Burrito’s ala Knorr, maar dan zonder Knorr

Ingredienten:

1 ui

1 teen knoflook

1 rode paprika

200 gram kipdijfilet

50 ml water

1 blikje chilibonen (200 gram)

4 spelttortilla’s

150 gram geraspte parmezaanse kaas

 

Ingredienten voor kruidenmix vlees:

1 tl paprikapoeder

1 tl gemalen komijn

½ tl chilipoeder

½ knoflookpoeder

½ tl keltisch zeezout

¼ tl zwarte peper

¼ tl oregano

¼  tl koriander

 

Ingredienten voor de burritosaus:

125 ml crème fraîche

1 teentje knoflook, fijngesneden

1 tl bieslook (of 1 el vers)

flinke snuf paprika poeder

keltisch zeezout en peper naar smaak

 

Bereiding:

Snijd de kip in blokjes, de ui in stukjes, de knoflook fijn en de paprika in reepjes. Doe alle ingredienten voor de kruidenmix in een kom en roer even goed door elkaar.

Verwarm een koekenpan met een beetje kokosolie en bak hierin de kip zachtjes aan. Voeg alle groente toe en bak een minuutje of 3 mee.

Voeg de kruidenmix toe met 50 ml water en laat kort pruttelen.

Spoel de chilibonen af en voeg toe aan het kip groente mengsel. Roer door elkaar en zet het vuur uit.

 

Maak de dipsaus met de crème fraîche, een fijn gesneden teentje knoflook, de bieslook en paprika poeder. Proef en voeg eventueel nog een beetje zout en peper toe.

 

Haal de tortilla’s uit de verpakking en verwarm ze even in een koekenpan. Smeer ze in met de burritosaus en schep het kipmengsel erop. Vouw de tortilla’s dicht, leg ze in een ingevette ovenschaal en bestrooi ze met de kaas. Bak ze ca 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden of in de airfryer ca 6 minuten op 180 graden.

Serveer met de overgebleven dipsaus en evt eigengemaakte guacamole(recept:Guacamole)

 

Bron: www.lekkeretenmetlinda.nl