Wraps met kipshoarma en tzatziki

 

Ingredienten:

teen knoflook (geperst)

6 el olijfolie

1tl kaneelpoeder

2tl (gerookte) paprikapoeder

2tl komijnpoeder

1tl korianderpoeder

peper en keltisch zeezout

2 kip(dij)filets in blokjes(ca 250 gram)

1 gele paprika in blokjes

1 rode ui in halve ringen

1 tomaat in schijfjes

handje ijsberg sla

1/2 komkommer in blokjes

2 speltwraps

Voor de Tzatziki:

1/4 komkommer (geraspt)

2 tenen knoflook (geraspt)

4el Griekse yoghurt

 

Bereiding:

Mix alle kruiden met 1 teen knoflook en olijfolie goed door elkaar. Roer hier de blokjes kip doorheen en laat het een tijdje marineren.

Pel en snipper de ui, snijd je de tomaten in schijfjes en de komkommer en de paprika in blokjes. Zet alles even opzij. Pak een koekenpan, verwarm deze (zonder extra olie) en bak vervolgens de kip op hoog vuur.Voeg vlak voor dat de kip blokjes helemaal gaar zijn, de paprika en ui toe. Roer een paar keer goed om en laat op laag vuur nog even doorgaren. Ondertussen maak je de tzatziki door de Griekse yoghurt te mengen met de geraspte komkommer en knoflook. Pak nu een wrap en verwarm hem in een koekenpan, bestrijk hem met een eetlepel tzatziki en beleg deze dan in het midden met een strook kipmengsel, wat komkommerblokjes, ijsberg sla en 2 plakjes tomaat. Vouw de zijkantjes naar binnen en rol daarna op. Zet de rest van de tzatziki op tafel voor de liefhebber.

 

Bron: www.freshhh.nl