Pasta met rucola
En tomaten-champignonroomsaus
Ingredienten
1 ui
2 teentjes knoflook
40 gr rucola
250 gr kastanjechampignons
4 tomaten
300 gr verse speltpasta of 250 gr gedroogde
75 ml crème fraîche
2 el kokosolie
Olijfolie extra vierge naar smaak
Tijm of een ander kruid naar smaak
Keltisch zeezout
Peper
Optioneel: 1 verse spaanse peper voor extra pit
Bereidingswijze:
Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Was de rucola en snijd eventueel klein. Veeg de kastanjechampignons schoon en snijd in plakjes. Verhit kokosolie in een koekenpan en fruit de ui en evt de peper 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak al omscheppend op een hoog vuur totdat ze slinken. Was en snijd intussen de tomaten klein en bak ze met de champignons mee. Pers er de knoflook bovenuit en bestrooi met tijm (of een ander kruid). Laat zachtjes 5 minuten pruttelen. Voeg de crème fraîche bij de groenten en verwarm even mee. Roer als laatste de rucola met een beetje olijfolie erdoorheen.
Bron: http://www.ekomenu.nl
Reactie plaatsen
Reacties