
Uiensoep
Ingredienten:
50 gr roomboter
750 gr uien
2 tenen knoflook
45 gr (spelt)bloem
2 liter runderbouillon(recept:Runderbouillon)
75 ml Madeira
1 laurierblad
2 takjes tijm
(keltisch)zeezout
Peper
Optioneel:
sneetjes stokbrood;
geraspte Gruyere kaas
Bereiding:
Snijd de ui in dunne ringen. Smelt de boter in een pan met dikke bodem en voeg de ui toe. Bak de ui op laag vuur onder af en toe roeren ca 25 minuten, totdat de uien diep goudbruin zijn en beginnen te karameliseren.
Voeg de knoflook en de bloem toe en blijf 2 minuten roeren. Voeg nu langzaam en al roerend de bouillon en de madeira toe en breng aan de kook. Voeg het laurierblad en de takjes tijm toe en breng op smaak met zout en peper. Doe een deksel op de pan en laat 25 minuten zachtjes pruttelen. Verwijder het laurierblad en de takjes tijm en proef of de soep goed van smaak is.
Optioneel:
Verwarm de airfryer of de grill voor.
Rooster de sneetjes stokbrood, verdeel ze over de soepkommen en schep de soep erover. Bestrooi met geraspte Gruyere kaas en zet de soep in de airfryer of onder de grill tot de kaas goudbruin en gesmolten is. Dien onmiddellijk op.
Ipv het stokbrood kun je ook de Toast met tijm en parmezaanse kaas erbij serveren.