Uiensoep
Ingredienten:
30 gr roomboter
750-800 gr uien
2 a 3 tenen knoflook
30 gr (spelt)bloem
1.5 liter runderbouillon(recept:Runderbouillon)
200 ml witte wijn
1 laurierblad
2 takjes tijm
(keltisch)zeezout
Peper
Optioneel:
sneetjes stokbrood;
geraspte Gruyere kaas
Bereiding:
Snijd de ui in dunne ringen. Smelt de boter in een pan met dikke bodem en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui op laag vuur onder af en toe roeren ca 25 minuten, totdat de uien diep goudbruin zijn en beginnen te karameliseren.
Blus af met de wijn en kook iets in. Bestrooi met de bloem en roer goed. Laat 1 a 2 minuten garen. Giet de bouillon er al roerend in gedeelten bij. Breng op smaak met zout en voeg de laurier en tijm toe en laat nog ca 20 minuten pruttelen. Haal de laurier en tijm uit de pan. Bind evt met wat bloem, opgelost in een kopje koud water.
Optioneel:
Verwarm de airfryer of de grill voor.
Rooster de sneetjes stokbrood, verdeel ze over de soepkommen en schep de soep erover. Bestrooi met geraspte Gruyere kaas en zet de soep in de airfryer of onder de grill tot de kaas goudbruin en gesmolten is. Dien onmiddellijk op.
Ipv het stokbrood kun je ook de Toast met tijm en parmezaanse kaas erbij serveren.
Reactie plaatsen
Reacties