Linzensoep

Ingredienten:

300 gram rode linzen

1 ui

2 tenen knoflook

2 stengels bleekselderij

200 gram wortel

2 aardappelen

1 blik tomatenblokjes

italiaanse kruiden 

3 tl paprikapoeder

1.5 tl komijn

1.5 tl kurkuma

snuf kaneel

600 ml water

 

Ingredienten italiaanse kruiden:

1 eetlepel basilicum

1 eetlepel oregano

1 theelepel tijm

1 theelepel peterselie

1 theelepel knoflookpoeder

Meng alle kruiden door elkaar en bewaar ze in een afgesloten bakje/potje

 

Bereiding linzensoep:

 

Snijd de groenten+aardappelen in kleine blokjes.

Verwarm wat olie in een pan en fruit de ui en knoflook met de kruiden, zodat de smaken lekker loskomen.

Vervolgens doe je ook de wortel, bleekselderij en aardappel in de pan. Roer de ingrediënten goed door de inhoud van de pan. Laat de pan nu rustig 5 tot 10 minuten op het vuur staan.

Voeg nu ook de linzen toe samen met de tomatenblokjes en het water. Gebruik het lege blikje tomaten om deze te vullen met wat warm water en voeg dit eveneens toe.

Breng het nu aan de kook en laat het minimaal 2 uur lekker pruttelen, wel af en toe even doorroeren. 

Breng het op smaak met (keltisch) zeezout.

 

Lekker met turks brood