Broccoli met tomaat, worstjes en parmezaanse kaas

Ingredienten 2 personen:

400 gram aardappelen

1 broccoli

100 gram spekjes

1 ui

4 chipolata worstjes

50 gram zongedroogde tomaten

30 gram parmezaanse kaas

1 tl Dijon mosterd

1 el pijnboompitjes

Zout

 

Bereiding:

Kook de aardappels met de geschilde en in stukjes gesneden stam van de broccoli ca 20 minuten. De stam wordt vaak weggegooid, maar kun je prima eten en daardoor krijgt je stamppot een extra lekkere broccolismaak.

Snijd de broccoli in roosjes en kook die ca 7 minuten. Vang het kookvocht van de broccoli op, die kun je straks gebruiken om de stamppot lekker smeuig te maken. Pel en snijd de ui in gewenste grote, bak die samen met de spekjes uit. Zet het even weg in een kommetje. Smelt een beetje boter in de koekenpan en bak daarin de chipolata worstjes in ca 6 minuten gaat. Snijd de tomaatjes in stukjes. Snijd de worstjes in stukken.

 

Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Breng op smaak met een beetje zout(niet teveel spekjes en kaas zijn ook al zout) en de mosterd. Voeg er het opgevangen kookvocht bij tot je een lekkere smeuige stamppot hebt. Roer de helft van de kaas en de uien en spekjes erdoor. Vervolgens de tomaatjes, worstjes en broccoli. Bestrooi de stamppot met de rest van de kaas en de pijnboompitjes.

 

Zelf maak ik er ook wel eens een ovenschotel van. Roer de kaas dan niet door de stamppot, maar bestrooi die op de ovenschotel. De pijnboompitjes kun je dan door de stamppot roeren of ook over de ovenschotel strooien. Ca een half uurtje in de oven op 200 graden en je hebt een heerlijke stamppotovenschotel. Een ovenschotel kun je prima een dag of dagdeel van te voren klaarmaken.

 

Bron: www.brendakookt.nl

Maak jouw eigen website met JouwWeb