Indiase groentesoep
Ingrediënten:
2 eetlepels (kokos)olie
1 ui, gesnipperd
1 theelepel korianderzaad
1 theelepel karweizaad
1 theelepel mosterdzaad
2 theelepel hot curry of kerrie
10 gram gember, gesnipperd of geraspt
2 teentjes knoflook, gesnipperd of geperst
200-250 gram winterpeen, in blokjes
1 kleine prei, in ringen
1 liter groente-of kipbouillon(recept: Groentebouillon of Kipbouillon)
4 eetlepels yoghurt
koriander
Zet nog wat yoghurt en koriander op tafel voor de liefhebbers. Smaakt ook lekker op het naanbrood.
Bereiding:
Verhit de olie in een kookpan of hapjespan. Bak de ui en de wortel op middelhoog vuur totdat de ui glazig ziet. Voeg dan het korianderzaad, karweizaad, mosterdzaad en de kerrie toe. Roerbak 1 minuut. Voeg gember en knoflook toe. Roer. Voeg de preiringetjes toe en bak nog 5 minuten op iets lager vuur. Voeg de bouillon toe. Laat ongeveer een kwartier koken. De wortel moet dan gaar zijn.
Pureer de soep met de staafmixer of in een keukenmachine of blender.
Schep de soep op diepe borden. Schep er een lepel yoghurt in en garneer met gescheurd korianderblad.
Lekker met naanbrood (recept:Naanbrood)
Reactie plaatsen
Reacties