Rode bietensalade:
Ingredienten salade:
Verse rode biet
4 laurierblaadjes
1 of 2 sjalotjes
Scheutje azijn
0.5-1 tl (kokosbloesem)suiker
Yoghurtdressing naar smaak
Peper en (keltisch)zeezout
Ingredienten yoghurt dressing:
40 ml yoghurt
1 el mayonaise
1 tl mosterd
1 el olijfolie extra vergine
0.5 tl honing
0.5 el verse peterselie
0.5 el verse bieslook
Scheutje citroensap
peper en (keltisch)zeezout
Bereiding dressing:
Roer alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar en laat deze in de koelkast staan terwijl je de rest van de salade maakt.
Bereiding salade:
Maak de rode bieten goed schoon (niet schillen). Doe ze heel in een pan met water, ze moeten volledig onder water staan. Doe de 4 lauriersblaadjes erbij. Kook ze nu gaar, duurt ca een uur, afhankelijk van de dikte en soort(zomer of winter). Prik na een uur even met een mesje erin, als je er makkelijk doorheen komt zijn ze gaar. Giet ze nu af en laat ze even staan in koud water. Na ca 10 minuten kun je de schil er zo met je handen afstropen. Leg ze terug in koud water en laat ze volledig afkoelen.
Doe de sjalotjes en rode biet in de onionchef of snijd de bieten in kleine blokjes en snipper de sjalotjes. Doe de rest van de ingredienten nu in een kom en meng alles goed.
Reactie plaatsen
Reacties