Chinese tomatensoep
Ingredienten:
1 liter kipbouillon(recept: Kipbouillon)
1 liter tomatensap
2 kip(dij)filets
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst/fijngesneden
70 gram (klein blikje) tomatenpuree
2 el kokosbloesemsuiker(of rietsuiker, oerzoet)
4 el ketjap (manis)
2 el azijn
1 tl sambal
1 tl djahe (gemberpoeder)
1 tl sereh (citroengras)
2 el maizena
kokosolie
Handje vol mihoen of noodles
Bereiding:
Snij de kipfilet in blokjes. Roerbak de ui in een beetje olie totdat deze glazig is. Voeg het vlees toe en bak dit even aan. Voeg de knolfook en de tomatenpuree toe. Blus af met een liter bouillon en breng aan de kook. Laat een uurtje zachtjes pruttelen. Haal het vlees uit de bouillon. Zet het vlees gesneden in een apart schaaltje . Voeg 1 liter tomatensap toe aan de bouillon en breng aan de kook. Maak in een ander schaaltje een prutje van: suiker, ketjap, azijn, sambal, dajahe en sereh. Roer dit prutje en voeg dit aan de tomatenbouillon toe. Roer de maizena door een kopje koud water, roer dit tot een gladde massa en voeg dit aan de soep toe (binden) Voeg de mihoen/noodles toe. Laat alles 20 minuten zachtjes doorkoken, na 20 minuten het vlees weer toevoegen.
Lekker met kroepoek!
Reactie plaatsen
Reacties