Ingredienten 2 pers:
600 gram aardappelen
1 prei
1 ui
1 teen knoflook
roomboter
10 gram bieslook
60-65 gram roomkaas met kruiden
100 gram gerookte kip(reepjes)
melk
keltisch zeezout
peper
Bereiding:
Kook de aardappelen in ca 20 minuten gaar. Was ondertussen de prei en snijd in halve ringen. Snijd ook de ui in halve ringen en de knoflook in dunne plakjes.
Verhit de boter en bak de prei, ui en knoflook 10 min. op middelhoog vuur, voeg de kipreepjes de laatste paar minuten toe. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Snijd of knip de bieslook fijn. Meng het prei/kipmengsel, de roomkaas en bieslook door de aardappelpuree. Voeg evt nog wat melk toe om het lekker smeuiig te maken. Breng op smaak met peper en zout.
Reactie plaatsen
Reacties