Nasi goreng met kipsate(2-3 personen)
Ingredienten nasi:
150 gram bruine basmatirijst
1 ui
100-125 gram sperziebonen
125-150 gram winterwortel
1 kleine of een halve rode paprika
1 kleine of een halve rode peper
1 teentje knoflook
10 gram nasikruiden
keltisch zeezout
kokosolie
Ingredienten nasikruiden:
Zelf nasikruiden maken is erg makkelijk en lekkerder ook nog dan uit een zakje. De kruiden die ik gebruik komen van kruidenkwekerij www.hetblauwehuis.nl te verkrijgen bij oa de Ekoplaza. Dit recept is voor ca 40 gram nasikruiden.
1 tl knoflookpoeder
1 tl (galanga) laos
0.5 tl gemberpoeder
0.5 tl chilipoeder
0.5 tl korianderzaad gemalen
0.5 tl citroengras gemalen
0.5 tl kurkuma gemalen
0.5 tl komijnzaad gemalen
0.25 tl kaneel gemalen
Alle ingredienten goed mengen. De kruiden kun je ca een jaar bewaren in een afgesloten pot.
Bereiding nasi:
Kook de rijst volgens bereiding op de verpakking. Pel en snipper de ui en knoflook. Schil de wortel en snijd in kleine blokjes. Verwijder de zaadlijst uit de peper en hak fijn. Snijd de sperziebonen in stukjes van ca 3 cm. Snijd de paprika in blokjes/reepjes.
Verhit kokosolie in een grote braadpan en roerbak alle groenten op hoog vuur. Voeg de nasikruiden en wat zout toe en bak 1 minuut mee. Voeg 3-4 el water toe en stoof het gerecht afgedekt op laag vuur in ca 10 minuten. Schep het af en toe even om. Ondertussen kun je de kipsate maken.
Ingredienten kipsate:
150-200 gram kipfilet
1 el ketjap manis
1 el sojasaus
1 el chilisaus
100 ml water
4 el pindakaas(zonder zout)
Bereiding:
Snijd de kipfilet in blokjes en bak ze in wat kokosolie in een koekenpan. Breng in een (steel)pan de ketjap, sojasaus, chilisaus en het water aan de kook. Roer onder constant roeren de pindakaas erdoor. Kook ca 4 minuten door tot een gladde saus. Roer de kip door de saus.
Roer de rijst door de nasigroenten en serveer dat samen met de kipsate.
Bron: verspakket van de Poiesz
Reactie plaatsen
Reacties