Ingrediënten stamppot(2 pers):
500 gram aardappels
100 ml melk
1 knoflookteentje, gepeld en in plakjes
25 g roomboter
0.5 paksoi
Gefrituurde uitjes
Bereiding stamppot:
Haal de paksoibladeren los en was ze grondig. Dep ze droog op een theedoek en snijd ze in stukken.
Doe de aardappels in een ruime pan met water en breng aan de kook. Verwarm ondertussen op laag vuur de melk, samen met de boter en knoflook en laat zachtjes trekken.
Kook de aardappels gaar en giet ze af. Stamp de aardappels fijn en roer er zoveel warme melk doorheen, totdat je een smeuige puree krijgt. De smaak van de knoflook is in de melk doorgedrongen, dus je hoeft de knoflook niet meer aan de puree toe te voegen.
Roer de paksoi door de stamppot en breng goed op smaak met keltisch zeezout en peper.
Roer tot slot wat gefrituurde uitjes door de stamppot en serveer direct.
Ingrediënten ketjap gehaktballetjes(2 pers):
250 g rundergehakt
1.5 el ketjap manis
1 el mosterd
1 ei
2 el paneermeel
Voor de saus:
1 ui, fijngesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
Ca 2 cm verse gember, geschild en fijngeraspt
4 el tomatenketchup
1 tl sambal
0.5 el kokosbloesemsuiker
1 el rijstazijn of witte wijnazijn
Kokosolie om in te bakken
Bereiding:
Meng het gehakt met de ketjap, mosterd, het ei en paneermeel en draai er kleine ballen van.
Verhit een ruime koekenpan met wat kokosolie en bak de balletjes rondom goudbruin, maar nog niet gaar. Voeg de ui, knoflook en gember toe en bak even mee totdat ze zacht zijn.
Voeg de ketchup, sambal, suiker, azijn en een scheutje water toe.
Roer voorzichtig door en kook op laag vuur enkele minuten verder, totdat de balletjes gaar zijn.
Bron: www.keukenliefde.nl
Reactie plaatsen
Reacties